fbpx

Polițiștii vor asigura ordinea și liniștea publică de Paștele Catolic

Peste 175 de poliţişti mureșeni cu peste 85 de autospeciale vor acţiona, zilnic, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice precum și pentru respectarea măsurilor de sănătate publică. Din acest efectiv peste 130 de polițiști sunt din structurile de ordine publică, iar peste 25 sunt poliţişti de la rutieră vor fi la datorie în perioada în care credincioșii catolici, reformați, unitarieni sărbătoresc Învierea.

Pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii vor fi prezenţi la lăcaşurile de cult, precum şi în zona adiacentă acestora, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite.

În interiorul localităților, se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

De asemenea, în toate localitățile, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22.00-05.00, iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-05.00.

Totodată, în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-05.00.

De la aceste reguli există excepții justificate, iar în toate localitățile, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie – 4 aprilie,  în intervalul orar 20.00-2.00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Purtarea măștii de protecție, în mod corect, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne obligatorie, în toate spațiile publice, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

Recomandăm ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor.

Vă rugăm să fiți responsabili! Suntem de aceeași parte în lupta pentru viața!

Pentru urgențe, sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN MUREŞ VĂ TRANSMITE SĂRBĂTORI FERICITE ȘI UN PAȘTE LUMINAT DE BUCURIA ÎNVIERII

Comentează cu Facebook