Pompierii au fost la datorie și de Ziua României

Sfârșitul de săptămână a fost bogat în evenimente care din fericire nu s-au soldat cu victime. Astfel sâmbătă dimineața a fost semnalat un incendiu la o traversă pe calea ferată, la podul de trecere de lângă magazinul Kaufland din Sighișoara. Pompierii militari au intervenit cu un stingător și au lichidat incendiul.

După-masa a fost semnalat un incendiu ce se manifesta în podul și camera unei case pe o suprafață de 15mp, pe strada Păcii din localitatea Sărmașu. Pompierii de la secția Sărmașu au intervenit cu promptitudine și au lichidat incendiul.

Ziua s-a încheiat cu vestea bună despre găsirea unui copil de 10 ani care a fost dat dispărut de la Casa de copii din Sâncraiu de Mureș în cursul după amiezii. Copilul a fost găsit de un echipaj de poliție în localitatea Șăulia, în jurul orei 21.

Duminică dimineața un câine rămas blocat pe o  insula în mijlocul râului Mureș a fost salvat de pompierii de la Secția Luduș în sprijinul cărora a fost trimisă o barcă de la secția Sărmașu. Câinele a fost salvat și predat la autoritățile locale pentru a fi transportat la un adăpost.

Un incendiu la o casă din localitatea Suveica a fost stins de localnici, astfel că echipajele alertate s-au întors la bază, doar Serviciul de Voluntari pentru Situații de Urgență Acățari s-au deplasat pentru a verifica situația.

Duminică seara un incendiu izbucnit la un grajd cu pericol de propagare la o casă în localitatea Miercurea Nirajului a fost lichidat  după ce au intervenit Garda Miercurea Nirajului, Detașamentul Târgu Mureș, SVSU Miercurea Nirajului și SVSU Vărgata Mureș.

La Albești acoperișul unei case ardea fără pericol de propagare la casa vecină, duminică seara, localizat la nivelul tavanului, cu degajări de fum, în cele din urmă a fost lichidat de pompierii de la Detașamentul Sighișoara, potrivit ISU Mureș.

Comentează cu Facebook