Pompierii mureseni premiati pentru performantele din Brazilia

isu

Organizația Mondiala de Salvare – World Rescue Organization- a fost formată în octombrie 1999, având ca scop inițierea unor concursuri profesionale de descarcerare și prim-ajutor, pentru formarea continuă și îmbunătățirea deprinderilor celor mai buni salvatori din lume.

Prin urmare, competițiile World Rescue Challenge aduna cele mai bune echipe de descarcerare și prim-ajutor din lume, fiecare dintre acestea având șansa să își arate iscusința și experiența acumulată de-a lungul anilor. World Rescue Challenge strânge, din 1999, echipa câștigătoare din fiecare țară membră World Rescue Organization, Romania fiind la acest moment una din cele peste 40 de țări considerate cu un nivel avansat de intervenție și tehnică.

Romania s-a raliat și a implementat conceptul competițional încă din anul 2012 iar din anul 2014 a fost constant reprezentată de echipa inspectoratului județean, campioană a tarii la aceste concursuri.

În perioada 19-23 octombrie 2016, a avut loc Competiția Mondială de Descarcerare în Curitiba, Brazilia, unde lotul I.S.U. ,,HOREA,, al jud. Mureș a reprezentat, pentru a doua oară în ultimii trei ani, România la această competiție.

Probele competiției au constat în proba rapidă, de 10 minute, o probă standard, de 20 minute, fiecare cu câte o victimă încarcerată și grade diferite de dificultate și o probă complexă cu două victime, de 30 de minute.

Per general, lotul mureșan a obținut locul 15, cea mai bună performanță a unei echipe din România, un loc 11 pentru comandantul descarcerării la proba rapidă, și locul 5 pentru echipa de paramedici la scenariul complex.

După această competiție întreg lotul a apreciat această experiență ca foarte benefică pentru pregatirea profesională.

În semn de recunoștință pentru că activitatea lor a pus România, I.G.S.U. și I.S.U. ,,HOREA,, al jud. Mureș la loc de cinste pe scena internațională,azi 01.11.2016 începând cu ora 08.30 la sediul I.S.U. ,,HOREA,, al jud. Mureș componenții lotului vor fi premiați, activitate la care vă invităm să luați parte astfel încât opinia publică mureșeană și nu numai să fie informată despre acești salvatori mureșeni care ne-au reprezentat cu mândrie.

Lotul a fost format din Plt adj Cotea Sergiu-comandantul descarcerării, Plt adj. șef Sima Ioan, Plt. adj. Pop Alin și Plt. maj. Miheșan Claudiu — descarcerare tehnic și Plt. maj. Săcărea Adrian și Plt. maj. Anca Eugen — paramedici. Au fost însoțiți de Inspectorul Șef al I.S.U. Mureș Col. Dr. Ing. Oltean Dorin și Slt. Moldovan Alin.

Compartimentul Informare și Relații Publice al I.S.U. Mureș.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.