Pompierii nu au găsit deficienţe majore la şcolile mureşene

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al Județului Mureș a finalizat controalele la unitățile de învățământ, efectuate conform hotărârii Colegiului Prefectural din 2 noiembrie 2018.
Au fost verificate instalațiile de încălzire la 27 de unități școlare din tot județul, unde nu s-au găsit deficiențe majore.

Printre neregulile semnalate s-au numărat defecțiuni ale centralelor termice și ale instalațiilor de distribuție a căldurii, iar în unele unități școlare încălzirea se realizează prin teracote cu lemne.

S-a constatat că în toate școlile există condiții pentru asigurarea încălzirii.

Din punct de vedere P.S.I., s-au constatat deficiențe la 7 unități școlare, care vizează lipsa/nefuncționarea detectoarelor de gaz, hidranți neverificați la C.T., nereguli la depozitarea materialelor în încăperea C.T., iar în unele cazuri nu au fost desemnate persoanele care pun în funcțiune sistemul de încălzire.
În ceea ce privește lista obiectivelor neautorizate, aceasta cuprinde 31 de unități școlare, în majoritatea cazurilor fiind vorba de construcții noi, extinderi, mansardări și modernizări de clădiri.

În 20 de cazuri încă nu s-au depus documentații, în timp ce 11 unități școlare au demarat procedura de autorizare.

Comentează cu Facebook