Pompierii reghineni sărbătoresc prin muncă

Pompierii reghineni au sărbătorit Ziua de 13 septembrie, Ziua Pompierilor, prin muncă. Au fost solicitați de către conducerea Bibliotecii Municipale ”Petru Maior” Reghin pentru a interveni la sediul din strada Republicii, nr.2.

Managerul bibliotecii a solicitat intervenția pompierilor pentru că era o situație de urgență la acoperiș, existând riscul să cadă pe trotuar și pe partea carosabilă a străzii bucăți de țiglă de pe acoperiș. Detașamentul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Reghin s-a deplasat prompt și a intervenit cu o autospecială.

Primăria Municipiului Reghin a acordat sprijin prin Poliția Locală, blocând circulația de pe strada Republicii, pentru a permite intervenția pompierilor. La fața locului s-a deplasat viceprimarul Mark Endre, inspector PSI Ioan Chibulcutean și șeful Poliției Locale, Vasile Marian.

”Mulțumim pentru intervenția rapidă, eficientă și profesionistă a pompierilor din Reghin. Deasemenea, doresc să mulțumesc Primăriei Municipiului Reghin pentru sprijinul promt acordat pentru remedierea acestei situații de urgență” a declarat dr. Florin Bengean, managerul bibliotecii.

Reamintim faptul că în fiecare an, la data de 13 septembrie este aniversată Ziua Pompierilor din România. Este o sărbătoare anuală care comemorează Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la București între compania de pompieri condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

                 GRAMA IMOLA

Comentează cu Facebook