fbpx

Pompierul mureșean al anului decorat de ministrul Vela

Ieri, 14 august, în fața sediului instituției Ministerului Afacerilor Interne s-a desfășurat un eveniment dedicat Zilei Pompierilor Români.

În acest context, Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a acordat Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Pompierului de onoare al anului și Salvatorului de onoare al anului, pentru profesionalismul și devotamentul cu care angajații și-au îndeplinit atribuțiile și pentru faptul că prin acțiunile lor au salvat vieți omenești sau au prevenit producerea unor situații cu urmări grave. Din fiecare județ a fost ales un reprezentant, ISU Mureș s-a remarcat prin domnul Plutonier adjutant șef Albu Nicolae – Șef Gardă Intervenție la Secția de Pompieri Târnăveni, acesta a primit Emblema de Onoare IGSU pentru Pompierul de onoare al anului.

În data de 14.02.2020 ora 04:48, subunitatea de pompieri Târnăveni a fost alertată cu privire la producerea unui incendiu de apartament în cartierul Viitorului. Garda de intervenție s-a deplasat în cel mai scurt timp posibil la locul solicitat cu un ASAS de capacitate mare, o autospecială de salvare de la înălțimi, autospeciala de descarcerare și Ambulanța SMURD B2.
În urma executării recunoașterii vizuale din exterior de către plt. adj. șef. Albu Nicolae, acesta a constatat că incendiul se manifestă violent, cu flăcări și degajări mari de fum la etajul I al unui bloc de garsoniere. Imediat a dispus ordine pentru echiparea cu aparate de respirat a unei echipe de recunoaștere/salvare pentru interior cu o țeavă de refulare și dispunerea unei țevi de refulare de pe sol pentru împiedicarea propagării incendiului pe exterior.

După transmiterea ordinelor pentru realizarea dispozitivului premergător, plt. adj. șef. Albu Nicolae a intervenit împreună cu plt. maj. Șandor Marius pentru salvarea imediată a doi minori cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani, de la etajul al-II-lea. Minorii se aflau pe pervazul geamului de deasupra locului incendiului și prezentau arsuri la nivelul membrelor inferioare, deoarece se aflau pe direcția de propagare a incendiului pe verticală și de asemenea prezentau plăgi deschise (tăieturi) la nivelul membrelor superioare și feței. Tăieturile proveneau în urma spargerii geamurilor de către locatari. Copiii se aflau în stare avansată de panică și erau pe punctul de a sări, moment în care plt. adj. șef. Albu Nicolae împreună cu plt. maj. Sandor Marius au intervenit imediat pentru salvarea acestora și transportarea lor la ambulanță.

După salvarea minorilor, din ordinul domnului plt. adj. șef. Albu Nicolae s-au mai constituit două echipe de evacuare/salvare a persoanelor care nu s-au putut evacua singure și s-a trecut imediat la localizarea și lichidarea incendiului precum și protejarea căilor de evacuare.
La locul intervenției s-a deplasat și comandantul de subunitate împreună cu un ofițer din Centrul Operațional.
În total au fost salvate 25 de persoane adulte și 9 copii.

Comentează cu Facebook