• Home
  • 1,5 millió eurós támogatás egy marosvásárhelyi vállalkozó által megálmodott NFT startup cégnek

1,5 millió eurós támogatás egy marosvásárhelyi vállalkozó által megálmodott NFT startup cégnek

Egy marosvásárhelyi származású társalapító technológiai startup cége 1,5 millió eurós finanszírozást kapott. A támogatást egy befektetési kört követően kapták meg, amelyben a FintechCollective, a Seedcamp és a Notion Capital, illetve további magánbefektetők vettek részt. – a startupcafe.ro tájékoztatása alapján

A FUEL egy berlini székhelyű technológiai cég, amelyet 2022. januárjában alapított Barabási Csongor, egy marosvásárhelyi származású vállalkozó (aki egyben a startup technológiai vezetője is) Thanh Binh Tran, Stefan Tietze és Patrice Dckert vállalkozókkal együtt a startupcafe.ro szerint, amely a Tech.eu-t idézi.

A vállalkozás olyan platformot fejlesztett ki, amely az NFT-ket egy másik szintre, a mainstream területére akarja emelni, vagyis az „alkotók és rajongóik millióinak kezébe”.  A platform lényege, hogy az alkotók elindíthatják, kezelhetik és bővíthetik NFT-gyűjteményüket a FUEL platformba integrált eszközök széles skálájával, gyakorlatilag magas szintű műszaki ismeretek nélkül építhetik fel saját egyedi NFT-áruházukat.

„Napjainkban az alkotók belépése nagyon korlátozva van, ezért több eszközre van szükségük ahhoz, hogy sikeresek legyenek az ezt követő szakaszban.”

Barabási Csongor, a FUEL társalapítója

Másrészről, Stefan Tietze és Patrice Deckert szerint: „Tavaly 25 milliárd dollár értékben kereskedtek NFT-vel világszerte, szemben a 2020-as 95 millió dollárral, illetve olyan művészek léptek be ebbe a világba, mint Steve Aoki, Nas, Grimes és olyan márkák, mint a Lamborghini. „

Ismerjük meg jobban a FUEL társalapítóját, aki egy marosvásárhelyi származású fiatal

Barbási Csongor 2016-ban végzett a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban, matematika-informatika szakon. LinkedIn-profilja szerint 2019-ben a Birminghami Egyetemen végezte tanulmányait számítástechnika és mesterséges intelligencia szakirányon.

Romániában, 2014-ben harmadik helyezést ért el az informatika olimpiász országos szakaszán.

Szintén 2014-ben készített egy iOS-en elérhető alkalmazást, amely egy “útikalauz” szülővárosához. Az alkalmazás sok letöltést „összegyűjtött”, azonban 2017-ben eladták egy cégnek.

Egy évvel később, 2015-ben Csongor két másik iOS-en elérhető alkalmazást fejlesztett ki: a Guess Word és TarguMures App-ot.

2018-ban megalapította a Machine Intelligence Academy-t, 2019 és 2020 között pedig szoftvermérnökként dolgozott a Deliveroo-nál, Nagy-Britanniában.

2021 decemberében társalapítója volt a berlini székhelyű Stealth startupnak, 2022-ben pedig a FUEL társalapítójaként tűnt fel.

Forrás: digitalio.ro

Leave A Comment