• Home
  • 70 százalékos leépítések lesznek az Erdélyi Médiatér Egyesület lapjainál

70 százalékos leépítések lesznek az Erdélyi Médiatér Egyesület lapjainál

Az Erdélyi Médiatér Egyesület megválik a lapjainál dolgozó újságírók kétharmadától, a cégcsoport szintjén pedig 70 százalékos leépítések lesznek januártól – értesült a Transtelex. A magyar adófizetők pénzéből finanszírozott sajtóholdingot a létrehozása óta kapott húszmillió euróból sem tudta életképessé tenni a menedzsmentje, így a jövő év folyamán akár újabb elbocsátásokra is számítani lehet.

A Krónikánál a 17 főállású újságíróból 6 folytathatja a munkát jövőre online üzemmódban. Az újságnak a kolozsvári szerkesztőségét is felszámolják.

A Székelyhon napilapnál és hírportálnál is jelentősek lesznek a karcsúsítások. Pontos adatokat nem tudunk, de a leépítési arányokat jól jelzi, hogy a három marosvásárhelyi újságíró közül csak egynek tartanak igényt a munkájára januártól, és a marosvásárhelyi szerkesztőséget is felszámolják.

 A marosvásárhelyi Gaga Rádiónál például megválnak legalább két hírszerkesztő-bemondótól és a hétvégi műsorok teljes stábjától. 

Több alkalmazott azt nyilatkozta a Transtelexnek, hogy nem a leépítések ténye, hanem a mértéke jelentetett számára kellemetlen meglepetést. „Több mint két hete tudjuk, hogy elbocsátások lesznek. De arra nem számítottunk, hogy ilyen sok embertől megválnak. Az indoklás pedig egyszerűen az, hogy nincs pénz” 

transtelex.ro