• Home
  • A Maros megyei hegyimentők tanácsai a nyári szezonra

A Maros megyei hegyimentők tanácsai a nyári szezonra

Mivel elkezdődött a nyári szezon és a turisták száma egyre nagyobb Maros megye hegyeiben, a Maros Megyei Hegyimentő Szolgálat csapata szeretné egy pár tanáccsal felkészíteni Önöket a kiválasztott túrára:

– A hegyekbe való indulás előtt tájékozódjanak és gyűjtsenek információt arról a turista útvonalról amelyiken túrázni szeretnének. Fontos tudni a turista útvonal nehézségi fokozatát és az aktuális időjárási viszonyokat.

– Válasszák ki a megfelelő felszerelést a kiválasztott túraútvonal függvényében, ne csomagolják teli túlzottan a hátizsákukat, de semiképp ne feledjék a következő létfontosságú felszereléseket: térkép, feltöltött mobiltelefon, zseblámpa, elsősegély csomag, víz és elegendő élelem. Ne induljanak el egyedül és ne hagyják el a túraösvényt és a társaikat / társukat. Az indulás előtt mindenképp legalább egy személynek mondják el terveiket, azt, hogy hová szeretnének eljutni, és körülbelül mikor érnek haza. Ezt a megyei hegyimentő szolgálatoknál is be lehet jelenteni. Ha bármilyen veszélyt észlelnek, maradjanak együtt a csapattal és értesítsék mielőbb az országos hegyimentő sűrgősségi szolgálatot a 0725 826 668 telefonszámon vagy hívják az országos sürgősségi hívószámot.

– Ha van olostelefonja, nem árt letölteni az ingyenes hegyimentő (salvamont) alkalmazást, ami nagy mértékben segíteni fogja Önöket friss információkkal és ha bajba keveredik, vagy megsérül, akkor az aktuális GPS helyzetüket is elküldi a hegyiementő csapatoknak. A hegyimentő (salvamont) okostelefonos alkalmazást a Vodafone hozta létre, mint támogatás a turisták és a hegyimentő szolgálatok részére, de bármilyen mobilhálózatban lehet használni. Mindamellett, hogy fontos és aktuális információkat tartalmaz Románia összes hegységéről, képes egy sűrgősségi jelet is küldeni ha aktiváljuk az S.O.S. funkciót, és értesíti a hegyimentő szolgálatokat.

Leave A Comment