• Home
  • A Romániai Magyar Dalosszövetség jubileumi ünnepségén vett részt a szovátai Marianum ház

A Romániai Magyar Dalosszövetség jubileumi ünnepségén vett részt a szovátai Marianum ház

Tartalmas eseménysorozattal készült a a 100 éves Romániai Magyar Dalosszövetség. Május 13-án, pénteken koszorúzással nyitották az ünnepi programsorozatot a Házsongárdi temetőben, szombaton pedig a Kolozsvári Református Kollégium dísztermében több előadást is tartottak többek között a Dalosszövetség kezdeteiről, évszázados múltjának fontosabb állomásairól.

Az eseményen részt vettek a szovátai Marianum ház tagjai is, amely egy iskolanővérek által fenntartott lelkiségi és kulturális központ.

“Délután ünnepi hangversenyen vettünk részt sok más erdélyi kórussal együtt. Nagy örömmel mentünk, hiszen énekünkkel mi is hozzájárulhattunk eme ünnephez! Hálásak vagyunk a Dalosszövetségnek, Tóth Guttman Emesének, a Dalosszövetség elnökének, hogy immár 14 éve lankadatlan a barátság, a kapcsolat közöttünk! Nagyon élménydús nap volt ez a kórustagok számára. A sok kitartó próba után nagy közösség-élménnyel, nevetéssel, játékkal, jóízű énekléssel ajándékozódtunk meg együtt!” – olvasható a Marianum ház közösségi oldalán.

Leave A Comment