• Home
  • A Víkendtelep története képekben – rendhagyó kültéri fotókiállítás a marosvásárhelyiek kedvenc nyári szabadidőközpontjáról

A Víkendtelep története képekben – rendhagyó kültéri fotókiállítás a marosvásárhelyiek kedvenc nyári szabadidőközpontjáról

Az Azopan Fotóarchívum és az Oracler a „Víkendtelep története képekben” c. rendhagyó kültéri fotókiállítást szervez, amelynek megnyitójára 2022. június 17-én 10 órától kerül sor a Víkendtelep Maros felőli bejáratánál, illetve eső esetén a Corner Studio teraszánál (a gyaloghíd felőli bejáratnál).

A megnyitón felszólal Portik Vilmos alpolgármester, valamint Szőcs Edgár kurátor.

A Víkendtelep évtizedek óta a marosvásárhelyiek kedvenc nyári szabadidőközpontja, ám ha valaki kíváncsi a történetére, alig talál valamit, ugyanis soha senki nem írta meg.  Jelen kiállítás a fotográfia segítségével kívánja vázlatosan bemutatni a telep fejlődését.

Talán nem is lehetne tökéletesebb helyszín és időpont, mint a nyári szezon a Víkendtelepen, amikor akár százezernél is több látogató láthatja a három nyelven és bő 50 nagyméretű táblán bemutatott, mintegy 70 évet felölelő képeket.

Leave A Comment