• Home
  • Az elektromos rollerekről is döntöttek a marosvásárhelyi önkormányzati képviselők pénteki ülésükön

Az elektromos rollerekről is döntöttek a marosvásárhelyi önkormányzati képviselők pénteki ülésükön

anews Banner

A helyi tanácsosok április 29-i, pénteki, ülésükön jóváhagyták a fő adózási kötelezettségek törlesztésének június 30-ig történő meghosszabbítását. Ez lehetővé teszi, hogy azok, akik nem fizetették ki kötelezettségeiket, ne kapjanak büntetést.

Az ülésen szintén jóváhagyták a 100. életévüket betöltött marosvásárhelyi polgároknak évente adományozandó „Tiszteletbeli Emléktábla” és nettó 5 000 lejes pénzjutalom odaítélésének feltételeit. A kezdeményezés az RMDSZ helyi tanácsosainak részéről származik, és a szükséges összegeket a Marosvásárhelyi Önkormányzat helyi költségvetéséből fogják biztosítani.

A tanácsosok jóváhagyták az Önkormányzat közterületein az elektromos robogók közlekedésének szabályozásait és használati feltételeit. Így az elektromos robogók közutakon való közlekedése a 195/2002 sz. sürgősségi kormányrendeletnek az ezekre vonatkozó rendelkezéseinek betartásával valósul meg. E szerint csak kerékpárutakon, illetve ezek hiányában olyan útszakaszokon közlekedhetnek a robogók, ahol a járművek megengedett legnagyobb sebessége 50 km/óra. Az elektromos robogókat használóknak az engedélyezett helyeken mások közlekedésének akadályozása nélkül és a forgalom biztonságos lebonyolításához igazodó sebességgel kell közlekedni. Ahhoz, hogy valaki elektromos robogóval közlekedhessen a közutakon, olyan szabályokat kell betartani, mint pl. 14 éves kor betöltése, kötelező előírások betartása stb.

anews Banner

Leave A Comment

*

code