• Home
  • Az ókori Róma által ihletett rendezvényt szerveznek a Mikházi Régészeti Parkban

Az ókori Róma által ihletett rendezvényt szerveznek a Mikházi Régészeti Parkban

anews Banner

A Maros Megyei Múzeum Római Limeskutató Központja a Milites Marisensis Egyesület közreműködésével bemutatja Ludi Megalenses éves rendezvényének második kiadását.

A Mikházi Régészeti Park újranyitása és a Műemlékek Világnapja alkalmából a Maros Megyei Múzeum idén is szeretettel várja az érdeklődőket a Ludi Megalenses rendezvényre április 9-én, szombaton 10:00 és 16:00 óra között a Mikházi Régészeti Parkba.

Lesz tárlatvezetés a TIME BOX pavilonokban, családi interaktív múzeumpedagógiai foglalkozás a Régészeti Parkban, római katonai felvonulás és katonai bemutatók, valamint számos más meglepetés, a belépés pedig ingyenes.

A Mikházi Régészeti Parkot 2015-ben hozták létre, amelyet a Maros Megyei Múzeum Római Limeskutató Központja kezel. A park több mint 5 hektáros területen fekszik, feladata a régészeti lelőhely védelme és hasznosítása.

Hogyan közelíthető meg a Mikházi Régészeti Park?

Személygépkocsival – útvonal: Marosvásárhely – Nyárádszereda – Mikháza, 36 km. Az utazás 40 percet vesz igénybe. A parkolás ingyenes.
Autóbusszal – magáncég üzemelteti, útvonal: Marosvásárhely – Sepsiszentgyörgy, indulás a Bega utcai állomásról, Marosvásárhelyről 10:30 és 15:30 órakor. Az utazás kb. 60 percet vesz igénybe.

anews Banner

Leave A Comment

*

code