• Home
  • Cseke Attila: az önkormányzati alap felét lehívták egy hét pályázás után

Cseke Attila: az önkormányzati alap felét lehívták egy hét pályázás után

anews Banner

„Egy hét pályázás után 2.607 finanszírozási kérést iktattak az önkormányzatok a fejlesztési minisztériumnál arra a támogatásra, amelyből a települések fejlesztését és környezetbarát infrastruktúráját finanszírozzuk” – nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési miniszter.

A helyreállítási alapból rendelkezésre álló, összesen 2,7 milliárd eurós költségvetés több mint 50 százalékára érkezett kérés. A pályázást május 16-án nyitotta meg a szaktárca, és jelenleg a fennmaradó 1,3 milliárd euróra lehet még pályázni.

Az RMDSZ-es miniszter elmondta: a fejlesztési minisztérium ebből az összegből környezetbarát és energiatakarékos lakásokat épít fiataloknak, egészségügyben és tanügyben dolgozóknak, bicikliutak megépítésével bátorítja a környezetbarát kirándulásokat, és zöldebbé teszi a tömegközlekedést azáltal, hogy a települések autóparkját környezetbarát járművekre cseréli le és töltőállomásokat szerez be hozzá.

szaktárca honlapján követhető a letett kérések száma és itt látható a fennmaradó összeg, amire pályázni lehet még június végéig vagy a költségkeret határáig. 

anews Banner

Leave A Comment

*

code