• Home
  • Exkluzív: Képek a parajdi sóbányában folyó munkálatokról

Exkluzív: Képek a parajdi sóbányában folyó munkálatokról

A Punctul.ro exkluzív belépést kapott a parajdi sóbányába, hogy lefilmezze a jelenleg is zajló munkálatokat. A felvételek tegnap, 2022. 08. 17-én készültek, és első alkalommal mutatjuk be olvasóinknak ezeket, a Seprődi Zoltán igazgatóval készült interjúval együtt.

Sajnos még mindig csak a munkagépek mehetnek le a parajdi sóbányába. A létesítmény vezetője szerint pedig még mindig bizonytalan a nyitás időpontja. Mintegy három hete dolgoznak azon, hogy helyreállítsák a keletkezett károkat illetve hogy elvezessék a vizet, amely betört a bányavájatba.

A parajdi sóbánya igazgatója hozzátette, az ipari só kitermelését nem befolyásolja a kényszerhelyzet, viszont hatalmas veszteséget okozott a gyógyturizmus terén. A napi 100 ezer lejes kiesésről pedig nem tudni, meddig tetézi a kárt. A jelentős bevételkiesést mindenki érzi a településen. Az ajándékboltok eladói szerint a járvány előtti években augusztus volt a legforgalmasabb hónapjuk, idén viszont nagy érvágást jelent  a parajdi sóbányában kialakult helyzet, hiszen ha ki is nyit a létesítmény, a főszezon már lejár addigra.

Az alábbiakban megtekinthetik az interjút és a bányában folyó munkálatokról készült képeket:

Cristian Teodorescu