• Home
  • Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig című, történelmi témájú kiállítás Marosvásárhelyen

Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig című, történelmi témájú kiállítás Marosvásárhelyen

anews Banner

A Maros Megyei Múzeum egy új Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig című, történelmi témájú kiállítás házigazdája lesz a Múzeum várbeli épületében.

Megnyitó: 2022. július 22., 18.00 óra
Helyszín: A múzeum várbeli épülete, földszint, Avram Iancu utca, 2. sz.
A kiállítás látogatható: 2022. július 22. – október 31. között

Szervezők: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Budapest, Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum, Kunszentmárton
A kiállítás kurátora: dr. Török Róbert, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója

Ki és hogyan készíti a sört? Hogyan vált Kőbánya a magyarországi sörgyártás fellegvárává? Elsősorban sör vagy borfogyasztók vagyunk? A sör inkább a polgárság vagy a munkásosztály itala volt? Ezen kérdésekre keresi a választ a most megnyíló időszaki vándorkiállítás, ami a sörkészítés és fogyasztás történelmét járja körül.

A most megnyíló időszaki vándor kiállítást a budapesti Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum állította össze. A kiállítás megtekinthető a Múzeum várbeli épületének földszintjén 2022. október 31-ig, kedden és pénteket 09:00–16:00, szombaton 09:00–14:00, vasárnap pedig 09:00–13:00 órák között. A Múzeum a hétfői napon zárva tart.

A kiállítás újdonságaként felvillantásra kerül a vásárhelyi egykori sörgyártás legfontosabb entitásának a Bürger Sörgyár néhány emléke.

A kiállítás megnyitóján beszédet mond: dr. Török Róbert, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója, valamint Ötvös Koppány-Bulcsú, a Maros megyei Múzeum igazgatója.

anews Banner

Leave A Comment

*

code