• Home
  • Folytatódott a harc az életért vasárnap a Marosvásárhelyi Sürgősségi Klinikai Kórházban

Folytatódott a harc az életért vasárnap a Marosvásárhelyi Sürgősségi Klinikai Kórházban

2022. március 20-án egy marosvásárhelyi, bukaresti és kolozsvári orvoscsoport újabb szervbegyűjtést (máj és vese) hajtott végre egy agyhalott betegen a Marosvásárhelyi Sürgősségi Klinikai Kórházban. A 84 éves nő, akit az intenzív terápiás (ATI) osztályon ápoltak, Románia legidősebb donorjává vált.

Az eltávolított májat Bukarestbe, a Fundeni Klinikai Intézetbe, a veséket pedig a Kolozsvári Urológiai és Vesetranszplantációs Klinikai Intézetbe küldték. Bár a beteg idős volt, a család beleegyezett a szervek begyűjtésébe, így szeretettük halála esélyt adott az életre mások számára.

 A Marosvásárhely Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház csapata – Dr. Bianca Grigorescu – kdp, Dorin Boca asszisztens és Dr. Oana Pitea a regionális koordinátor- mindent megtettek, professzionalizmussal és kemény munkával, hogy az elhunyt családjának gesztusa ne legyen hiábavaló, illetve más betegek is esélyt kapjanak egy jobb életre.

A vasárnap végrehajtott szervgyűjtés 2022-ben a harmadik volt, amit a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Klinikai Kórházban végeztek.

A Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház sajtóosztálya

Leave A Comment