• Home
  • Főzz te is a város vendégeinek!

Főzz te is a város vendégeinek!

anews Banner

Március 11-től kezdődően a marosvásárhelyi volt Ifjúsági Szálloda épületében különféle csoportok, közintézmények, egyetemek, civil szervezetek, egyesületek, egyházak vagy cégek főztek a menekülteknek. Ezek a csoportok a begyűjtött pénzadományokat élelmiszervásárlásra költötték, ezáltal körülbelül 70 vacsoramenüt sikerült készíteniük. Ezen a héten többen is jelezték, hogy szeretnének segítő kezet nyújtani, jövőhétre azonban még senki sem jelentkezett.

Az Ifjúsági Szálloda épületében csak a tranzitban lévő és általában néhány napig tartózkodó menekültek vannak, a Városháza vendégházában pedig 31 gyerek 3 edzővel és 2 anyával van állandóan elszállásolva.

Ezúton szeretnénk felhívást indítani bármely közintézmény, egyetem, iskola, civil szervezet vagy embercsoport számára, hogy csatlakozzanak ehhez az akcióhoz. Annyit kell tenniük, hogy élelmiszert vásárolnak, amiből később főzhetnek a menekülteknek egy tágas, mindennel felszerelt konyhában.

A kezdeményezést a „facem” Egyesület és a Marosvásárhelyi Ifjúsági Szervezet koordinálja. A segíteni vágyók az Egyesület facebook oldalán vehetik fel velük a kapcsolatot: https://www.facebook.com/FacemTGM/

anews Banner

Leave A Comment

*

code