• Home
  • ÍJÁSZAT: Móréh Tamás jól érzi magát a válogatott edzőtáborban

ÍJÁSZAT: Móréh Tamás jól érzi magát a válogatott edzőtáborban

Az olimpiai íjászválogatott tagjai január 16. óta központi edzőtáborban vannak Kolozsváron.

A válogatott 4 tagja – köztük klubunk sportolója, Móréh Tamás – 10 napig a kolozsvári “Sonia Iovan” tornacsarnokban edz.

A csoport edző-koordinátora, Viorel Hăbian a frta.ro-nak elmondta, hogy ezekkel a sportolókkal a fő céljuk az olimpiai kvalifikáció.

Móréh Tamás: Egyre jobban megy a lövés!

Az edzőtáborban tartózkodó Móréh Tamás a honlapunknak elárulta, hogy nagyon jól érzi magát és jelenleg egy speciálisabb edzésterv szerint eddzenek a bajnokságokra, és ez többnyire az erő edzésekre jellemző.

-„Rendkívül jól megy az íjászat mostanság😌főleg, hogy sikerült kizárni egy hiba lehetőségem, ami sokszor mínusz pontot jelentett… Ugyanakkor még nem szoktam meg 100%-osan ezt a picivel újabb technikát, de már most jobban megy! Az edzőtábor többnyire 3 ponton alapszik: technikai edzés, erőedzés és regeneráció. Délelőtt van egy 2 – 2óra 30 perces íjász edzésünk, délután pedig egy körülbelül 2 órás erőedzés, a többi időben pedig vagy pihenünk, vagy tanulunk, vagy eszünk…”

Móréh Tamás elárulta, hogy a válogatott edzője úgy tervezi az edzéseiket, hogy a csúcsformát Törökországra érjék el, nem koncentrálnak közvetlenül a január végi országos bajnokságra.

„Most mintegy 70 nyílvesszőt, és egy egész versenyt (120 vesszőt) lövünk, utána pedig ha valakinél esetleg nagyobb hibát talál az edző, akkor vele még edz egy picit külön ami újabb 30 nyílvesszőt jelent, tehát van olyan edzés, hogy 220-szor lövünk!”

Az idei első hivatalos versenyre a Hunyad megyei Aninószán kerül sor január 26-29 között, amikor a fedettpályás országos bajnokságot rendezik.