• Home
  • Javaslatok a kerékpáros forgalom optimalizálására Marosvásárhelyen

Javaslatok a kerékpáros forgalom optimalizálására Marosvásárhelyen

A muresMobil a közlekedési bizottságban javasolta a kerékpáros forgalom optimalizálását és a gyalogosok biztonságát elősegítő intézkedések bevezetését azokban a kereszteződésekben, ahol a kerékpáros és gyalogos forgalom a Poklos-patak mentén keresztezi a forgalmas utcákat. A 4 sávos utakon biciklis átvezetéssel ellátott jelzőlámpás átkelők kialakítását kérték.

Folytatják a kerékpáros forgalomszámlálást a Tudor Vladimirescu utcában a Budai Nagy Antal kereszteződésnél.

Annak érdekében, hogy olyan megoldást találjanak a főutakon közlekedő autók sebességének csökkentésére, amit elfogad a közlekedési rendőrség is, szeretnének ötleteket gyűjteni a lakosoktól.

“Megkérjük azokat a személyeket akik gyakran közlekednek biciklivel, gyalog vagy autóval ezen az útvonalon comment-ben küldjenek javaslatokat, ötleteket nekünk. Fontosnak tartjuk ezeket az intézkedéseket, hogy biztonságosabbá tegyük a biciklisek által közkedvelt útvonalat, addig is amíg 2026 júniusra elkészül a Poklos-patak melletti kerékpáros infrastruktúra PNRR-s finanszírozásból.” – olvasható a muresMobil Facebook oldalán közzétett bejegyzésben,

Részletek: muresmobil.ro