• Home
  • Jazz & Wine at the Museum

Jazz & Wine at the Museum

A Maros Megyei Múzeum a Villa Vinèa és az Neumarkt Events Egyesülettel közösen, szeretettel meghívja az érdeklődőket a 2022. július 28-án, 22:00 órától megrendezésre kerülő az Ana Maria Galea Quartet borkóstolóval összekötött jazz estjére. Az esemény a Csütörtök a Múzeumban #20 eseménysor keretében kerül megszervezésre a Villae Vinèa ajánlásával.

Helyszín: A Néprajzi és Népművészet osztály helyszínén, a Toldalagi Palota belső udvarán.

A belépés díjtalan, a helyek száma korlátozott. Helyfoglalást az alábbi email címen pr@muzeulmures.ro, vagy telefonszámon lehetséges: 0749-912.992.

Ana Maria Galea Quartet 

Ana Maria Galea – ének
Csikos Daniel – zongora
Vaughn Roberts – basszus gitár/trombita
Avar Gombocz – dob

Ana Maria Galea egy gazdag hazai és nemzetközi hírnévvel rendelkező jazz énekesnő. Számos fellépése volt a szakma nagyjaival a hazai és külföldi jazz klubokban, énekelt a Peles Kastély Ének Szalonjában, a Román Nemzeti Könyvtárban, a Brâncovenești Palotában, az UNITER díjátadón, a Nagyszebeni Filharmonikusok által szervezett Román-Amerikai Napokon, a brassói Jazz és Blues Nemzetközi Fesztiválon, az Algériában megrendezett Európai Zenei Fesztiválon és más hasonló eseményeken.
Ana Maria Galea kvartettje Csikos Daniel zongoristából, Avar Gombocz dobossal (tagja a marosvásárhelyi Filharmónia zenekarának), valamint az új-zélandi származású Vaughn Roberts basszus gitárossal és trombitással klasszikus és saját darabokból összeálló hagyományos jazz estét kínál. Az este keretében elhangzanak a jazz fejlődésének meghatározó darabjai, mint pl. Duke Ellington által szerzett Take the A Train, a Bruno Martino által szerzett klasszikus bossa-nova a La vie en rose, valamint a román Titel Popovici által Anca Parghel versére írt Iubirea noastră nu are apus c. darab.
A swingtől a bossa-nováig, a balladától a jazz-változatokig minden bemutatott téma a szerelemről szól, ami megerősíti azt a meggyőződést, hogy Ana Maria Galea egy rendkívül lírai énekesnő, aki rendelkezik erővel, pontos intonációval és kifejezőerővel.

A Villa Vinèa Borászat 

A Dicsőszentmártontól 15 km-re fekvő Mikefalván székelő Villa Vinèa Borászat 70 hektáros szőlészetben 12 helyi és nemzetközi szőlőfajtát termeszt, mint pl. Fehérleányka, Királyleányka, Tramini vagy Kernek fajták. A lenyűgöző terület, a termelési módszerek és a szenvedély teszi a Villa Vinèa Küküllő-vidéki borait minőségük, ízük és ásványosságuk miatt nagyra értékelté.
A Villa Vinèa Borászat története 2004-ben kezdődött, amikor Heiner Oberrauch felfedezett egy gyönyörű és ígéretes helyet a minőségi borok számára Erdély közepén, Marosvásárhely közelében.
„Azonnal beleszerettem ebbe a területbe, és a mai napig emlékszem, amikor először megnéztem: a varázslatos táj a Kis-Küküllő folyó mentén, finom fényben fürdő, Toszkánára emlékeztető dombokkal. Úgy döntöttem, hogy én is otthonommá teszem, hogy szőlészetet alapítok, és különleges karakterű, egyedi borokat készítek, amelyek emlékezetesek maradnak azok számára, akik megkóstolják őket” – mondja Heiner Oberrauch, a Villa Vinèa Borászat tulajdonosa.

Leave A Comment