• Home
  • KEZDŐDIK A TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS MAROSVÁSÁRHELYEN!

KEZDŐDIK A TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS MAROSVÁSÁRHELYEN!

Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala 2022. március 28. – május 10. között tavaszi nagytakarítási akciót szervez. A szemeteskocsik hétfőtől szombatig, 7:00-16:00 óra között haladnak végig a városon,  előre meghatározott ütemterv szerint, húsvét péntek-hétfő-kedd kivételével.

Az tavaszi nagytakarítás a November 7. lakónegyedben kezdődik és egy kialakított ütemterv alapján halad majd (lásd a programban).

ÖSSZEGYŰJTIK a válogatva gyűjtött háztartási hulladékot, papírt, kartont, üveget, műanyagot, illetve a növényi hulladékokat: leveleket, ágakat, gallyakat. A hulladékokat műanyag zacskókba / zsákokba kell gyűjteni, és a járdaszegélyre kell kihelyezni, a szemeteskocsik számára megközelíthető helyekere, a programban közölt dátum előtti napon.

NEM GYŰJTIK ÖSSZE az építkezésből / bontásból származó törmelékeket, sem pedig a pincék, padlások kitakarításából származó hulladékot (szénpor, csempe, téglák stb.), továbbá NEM szállítják el az elektromos és elektronikai hulladékot sem. Ez utóbb esetében külön gyűjtést szerveznek a tavaszi nagytakarítás befejezése után.

Újdonság ebben az évben, hogy miután valamennyi lakónegyedben befejeződött a tavaszi nagytakarítás, a környék főbb útjainak mosására kerül sor. Ez esetben is időben közölik az ütemtervet.

FIGYELEM!

A szemeteskocsik csak egy alkalommal haladnak át az utcákon. Azoknak, akik nem a megfelelő napon teszik ki a hulladékot az utcára, fizetniük kell a szállítási költségeket vagy a szabálysértési bírságot. Azok, akik a nagytakarítási kampányon kívül bármilyen típusú szemetet helyeznek el közterületen, a 302/2021-es, köztisztasággal kapcsolatos intézkedésekről szóló városi tanácsi határozat értelmében büntethetők.

ZÖLD SZÁM: 0800800396, tárcsázható a nagytakarítási akció időtartama alatt, hétfőtől péntekig 8:00 és 15:00 között.

Az utcákra és napokra lebontott ütemterv a hivatal internetes oldalán található meg: www.tirgumures.ro

Bel- és Külkapcsolatok Osztály

Leave A Comment

*

code