• Home
  • Kidobott magyarországi szavazólapok Jedden

Kidobott magyarországi szavazólapok Jedden

Szerdán több szavazólapot találtak eldobva zsákokban Jedd környékén, amelyek a jelenlegi magyarországi választásokról származnak. Ezeket egy olyan területen dobták el, ahol építkezésből származó hulladékokat tárolnak. A szavazólapok egy része részlegesen megégett.

Emlékeztetetjük önöket arra, hogy azok a magyar állampolgárok, akik 2022. március 9-ig regisztráltak, levélben leadhatják szavazataikat az április 3-án megrendezésre kerülő választásokra.

További részletekkel visszatérünk.

A rendőrök néhány perce érkeztek a helyszínre!

A szavazólapokat egy helyi lakos vette észre, az illető egy marosvásárhelyi újságíróhoz fordult, aki értesítette a rendőrséget, valamint a sajtó munkatársait.

A Maros megyei rendőrség tájékoztatása

A Maros megyei rendőrséget csütörtökön délelőtt arról értesítették, hogy Jedd egyik üres telkén több lezáratlan borítékot találtak benne szavazólapokkal. A rendőrség a helyszínen vizsgálódott és összegyűjtötte a bizonyítékokat az ügy tisztázása és a szükséges jogi lépések megtétele érdekében.

Az RMDSZ is reagált az történtekre:

“Ma olyan felvételek jelentek meg az erdélyi és magyarországi sajtóban, amelyek a Maros megyei Jedd közelében eldobott szavazólapokat mutatnak zsákokba gyűjtve. Az RMDSZ elítéli azokat a vádakat, amelyek azt sugallják, hogy itt választási csalásról lenne szó. Elfogadhatatlannak és megalapozatlannak tartjuk a magyarországi ellenzéki pártok kérését is, amely arról szól, hogy meg kell semmisíteni az összes határon túli szavazatot. A képsorok megerősítik, hogy egyértelműen szervezett provokációról van szó, amelynek az a célja, hogy a határon túli szavazatokat hiteltelenítsék.Bárki is álljon a provokáció mögött, a legaljasabb módon próbálja manipulálni a közvéleményt. Ezt a leghatározottabban visszautasítjuk!”

– olvashatjuk az RMDSZ közleményében

2 Comments

  • Jól látszik a provokáció, és a hazugság az egész ügy. Ha valós szavazatokról lenne szó akkor a kötelező nyilatkozatok is ott lennének kitöltve, névvel és Magyar személyiszámmal ellátva. De ezek nem léteznek és ezért ez az egész egy nagy kamú. De a kárt megtették.

  • A maradványok meg vannak égve… semmit nem jelent, hogy nincsenek meg a kötelező nyilatkozatok.

Leave A Comment