• Home
  • Kiváló szabadidős tevékenységek Hargita megyében

Kiváló szabadidős tevékenységek Hargita megyében

Íme, néhány kiváló szabadidős tevékenység, amelyeket a Hargita megyében eltöltött napokra ajánlunk.

Bobpálya – Maroshévíz

A Maroshévízen található bobpálya a Baciu Panzió keretében működik, és Románia leghosszabb bobpályája.
A pálya hosszúsága meghaladja az 1800 métert. Egy lassú emelkedő szakasz után a pálya többnyire az erdőn keresztül ereszkedik lefele, a szánkók sebessége eléri a 40 km/h sebességet. Az emelkedő-süllyedő kör körülbelül 8 percet vesz igénybe. Kanyarokban, vagy ha a sebesség túl nagy, vannak olyan biztonsági érzékelők, amelyek automatikusan fékeznek. Tehát, hátulról nem történhet ütközés, mert vannak fékérzékelők, amelyek nem teszik azt lehetővé.

Hótalpas túrák

A hótalpazás a téli, mély hóban való közlekedés legegyszerűbb módja. Illatozó fenyőerdőkön keresztül kalauzolunk el benneteket kedvenc magányos hegycsúcsainkra.

Vezetett túráink közül számos útvonalat választhattok, így mindenki megtalálja a számára megfelelő nehézségű és hosszúságú kalandot.

Kutyaszános kalandtúrák a Hargitán

Jelenleg 22 husky kutyából álló csapat segítségével, fél- egynapos túrák alatt vadregényes tájakon barangolunk javarészt a Hargita-hegységben és a Csíki-havasokban. Kutyaszánon suhanva, megküzdünk a hegyekkel és a völgyekkel, és a havas szerpentinek útvesztőjében kanyarogva, megcsodáljuk a hótól roskadozó fenyveseket. 

Olvass tovább: https://visitharghita.com/hu/places/top25cesafaci