• Home
  • Közel 36 millió eurós támogatást kaphatnak az innovatív technológiai projektek

Közel 36 millió eurós támogatást kaphatnak az innovatív technológiai projektek

Innovatív technológiai projektek támogatását jelentette be az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma. Az 1.2.1-es pályázati kiírás pályázati útmutatóját magába foglaló rendeletet csütörtökön tette közzé a Kompetitivitás Operatív Program Irányító Hatósága.


„Ezzel a programmal támogatni szeretnénk a kutatási eredmények gyakorlatba ültetését, valamint a cégek és a kutatóintézetek közti munkakapcsolatok erősítését. Csak így van esélyünk arra, hogy a felfedezések, a kutatások eredményeit mindannyian élvezni tudjuk, és jobb, zöldebb, emberibb környezetben éljünk” – mondta Hegedüs Csilla, az Európai Beruházások és Projektek Minisztériumának államtitkára.


A program főtengelye: kutatásfejlesztés, technológiai fejlesztés és innováció (CDI) a gazdasági versenyképesség támogatására és vállalkozások fejlesztésére.
Támogatásban részesülnek: kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató (72-es CAEN kóddal rendelkező) vállalkozások. A program célja, hogy ezek a cégek új termékeket kezdjenek el gyártani, vagy lényegesen változtassák, jobbá tegyék a létező termékskálájukat.


A pályázati felhívásra megállapított keretösszeg 35 993 816,41 euró.
A projekthez nyújtott vissza nem térítendő pénzügyi támogatás maximális összege 3 000 000 euró. A projektek kifutási határideje 2023. december 30.

Leave A Comment