• Home
  • Lezajlott a Metalubs Trófea második szakasza

Lezajlott a Metalubs Trófea második szakasza

Múlt szombaton zajlott az országos hegyi gyorsasági autóverseny (Metalubs Trófea) második szakasza Nyárádmagyarós felett. Az immár hatodszorra megszervezett, a helyiek által Bekecsi Ralliként ismert bekecsalji versenyen a bejelentkezett 32 versenyző helyett 28 állt rajtvonalhoz különböző osztályokban és csoportokban.

A CNCV-2 kategóriában Bogdan Duma érte el a legjobb időt, őt követte Fazakas Erik Zsolt és Cosmin Oprinesc. A 4. csoportban Cosmin Oprinsc, az 5. csoportban Paskó Péter László, a 6. csoportban Bogdan Duma (aki az ifjúságiban is a legjobbnak bizonyult), a 7. csoportban Patakfalvi Zsolt győzedelmeskedett, míg a kezdőknél Ovidiu Ponea. A CNVC-licensszel rendelkezők versenyében a csíkszeredai Szabó Botond nyert, őt követte Florin Duche és Ovidiu Dulacioiu. Ugyanitt az I. osztályban a 3. csoprtban Florin Duche, a 4. csoportban Ovidiu Dulacioiu, a 6. csoportban Silviu Parnuta, míg Szabó Botond a II. osztályban és a CN/E2-SC-ben is a legjobb lett.

A rendezvény pénteken kezdődött, amikor Szereda főterén kiállították az összes versenybe benevezett autót, este megtörtént a hivatalos fényképzés és megbeszélés. Szombaton délelőtt Magyarós sóváradi kijáratától a tetőig tartó szakaszon terepszemlét és edzéseket tartottak, majd délután sor került a versenyekre és díjazásra.

Nyárádmente Kistérségi Társulás

Leave A Comment