• Home
  • Magyarországi támogatással zajlik Erasmus+ program Marosvásárhelyen

Magyarországi támogatással zajlik Erasmus+ program Marosvásárhelyen

Anyaországi támogatással, a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont révén zajlik Erasmus+ program Marosvásárhelyen – közölte az MTI-vel Tamási Zsolt.

A romániai legfelsőbb bíróság ítéletével tavaly májusban megszüntetett és a Bolyai Farkas Gimnáziumba betagolódott Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium volt igazgatója elmondta: a Bolyai gimnázium átvette a tanintézet Erasmus+ projektjét, az folytatódik.

Ennek keretében a héten a spanyolországi, litvániai és magyarországi partneriskolák küldöttségeit fogadják, diákokat és tanárokat. „Az Erasmus projektbe való bekapcsolódásunkat elsősorban a budapesti Patrona Hungariae Gimnáziumnak köszönhetjük” – hangsúlyozta Tamási Zsolt.

Közölte: ez utóbbi 2019-ben ajánlotta fel számukra a programba való belépést, amikor a vásárhelyi iskola átvette a Magyar Örökség Díjat. Rubovszky Rita, a budapesti tanintézet igazgatója a Magyar Kurír portálnak elmondta: számukra „prioritás volt, hogy azt a Rákóczi Ferenc Gimnáziumot, melyet évek óta leépítenek Marosvásárhelyen” bekapcsolják a nemzetközi programba.

Ennek témája az egészséges emberek érzékenyítése a fogyatékossággal élők problémáira. A gyakorlati tevékenység tavaly kezdődött Budapesten és hétfőtől Marosvásárhelyen folytatódik.

A prezentációk, bemutatók mellett a helyi szociális szervezetek munkáját is megismerik és paralimpia is lesz. A vendégeket kirándulni és táncházba is elviszik, ahol az erdélyi kultúrával, székely, szász, cigány és román táncokkal ismerkednek.

MTI