• Home
  • Marosszentgyörgyön épül Maros megye egyik leghosszabb turisztikai bicikliútja

Marosszentgyörgyön épül Maros megye egyik leghosszabb turisztikai bicikliútja

Marosszentgyörgyön épül meg Maros megye egyik leghosszabb (25,5 km) turisztikai bicikliútja.

Kedden a szerződés aláírására hívatták Sófalvi Szabolcsot, a község polgármesterét, a Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó Országos Újjáépítési Alap igazgatóságához. Az aláírt szerződés értelmében a marosszentgyörgyi bicikliút első, 5 km-es szakaszát építhetik meg a Maros műlyégpálya (Gokart zona) – Fociakadémia – Bányai zona – Nádas utca – Máriaffi kastély szakaszon.

A második megnyert pályázat, ennek folytatásában, újabb 8,9 km kerékpárút megépítését jelenti a 7 fák – Marospart – kutyafogat verseny helyszíne – Állomás utca környéke és Apolló Sósfürdő szakaszon, csodálatos környezetben.

A harmadik szakasz pedig, amelynek megépítésére a Környezetvédelmi Alaphoz van letéve egy nagyszabású pályázat, a Tófalvi és Terebics útakon – Tófalva – Csejd falvakat fele tartva, a Cinege dombot és erdőt, a Márton Áron zóna végét (off-road verseny helyszínét) – a Somostető alatti erdő szélèt és a Lőtér környékét foglalja magába, 11,6 km-es szakaszon.

A marosszentgyörgyi bicikliút teljes szakaszán különböző turisztikai attrakciók, sportlétesítmények, kulturális, oktató vagy történelmi jellegű, tematikus “megállóhelyek lesznek, amelyek minden bizonnyal kellemes kikapcsolódást fognak jelenteni nemcsak a helyiek, hanem a Maros megyeiek és máshonnan érkező turisták számára is. A közeljövőben, az első, 13,9 km-es szakasz műszaki tervének az elkészítése következik, a kivitelezés közbeszerzési folyamata és az engedélyeztetés. – nyilatkozta a polgármester.