• Home
  • Nemzetközi EU MODEX gyakorlat Marosvásárhelyen

Nemzetközi EU MODEX gyakorlat Marosvásárhelyen

2022.05.30 és 2022.06.04. között Marosvásárhelyen kerül sor a nemzetközi MODEX gyakorlatra, amelyen az ország több megyéjéből érkező erők, valamint az Európai Unió országaiból érkező orvosi beavatkozó csapatok és nemzetközi értékelők vesznek részt.

Az EU MODEX gyakorlat az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusának része.

Ebben az időszakban audio- és videoüzeneteket, valamint RO-ALERT üzeneteket fognak eljuttatni a médián keresztül a lakossághoz, amelyek világos, tömör és egyszerű tájékoztatást nyújtanak a súlyos balesetekrők és a rövid távon meghozandó intézkedésekről.

A gyakorlat fő forgatókönyve egy marosvásárhelyi gazdasági szereplőt érő incidens szimulációján alapul, a gyakorlat célja a sürgősségi és orvosi szolgálatok reakciójának tesztelése extrém stresszhelyzetekben. Az ilyen helyzetek kezelésére szakosodott nemzeti és nemzetközi csapatok vesznek részt a szimulációban. A gyakorlatban összesen közel 600 ember vesz részt.

Ez alatt az időszak alatt szeretnénk megemlíteni, hogy a gyakorlathoz kapcsolódó, a médiaszereplőknek, valamint a lakosságnak küldött RO-ALERT üzenetek a „FIGYELEM, EZ EGY GYAKOrLAT!” kezdetűek lesznek, és ezzel is fognak végződni.

Leave A Comment