• Home
  • Összetett beavatkozást végeztek a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórházban

Összetett beavatkozást végeztek a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórházban

Április 8-án egy multidiszciplináris orvoscsoport elvégezte az első nyelv és a szájfenék rekonstrukciót a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórházban, egy 44 éves, rosszindulatú daganatos betegen.

A rendkívül összetett műtét körülbelül 11 órán át tartott, és a nyelv, illetve a szájfenék daganatának radikális kimetszéséből állt. A daganat nagy mérete, valamint a nyelv felének és a szájfenék egy részének hiánya miatt a későbbiekben szükséges volt a rekonstrukció is. A beavatkozás a nyaki nyirokcsomók eltávolításával folytatódott, csökkentve ezáltal az ezen a szinten elhelyezkedő áttétek terjedési lehetőségét. 

A tájékoztatás alapján a beteg felépülése problémamentes volt, gyógyulását követően pedig folytathatja megszokott életvitelét.

A műtét az Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika egyik műtőjében történt. A beavatkozást végző szakorvosok: Dr. Bögözi Bálint, Czirjék Silvia asszisztens, Dr. Fábián Zoltán, Dr. Guzun Sergiu, Rogozan Aurica asszisztens, Schiller Andrea asszisztens, Dr. Sebestyén Adorján, Dr. Șuta Călin, Dr. Száva Dániel, Dr. Szilveszter Mónika és Dr. Toma Lucian.

Leave A Comment