• Home
  • Rendezvénysorozattal ünnepelték a víz világnapját Maros megyében

Rendezvénysorozattal ünnepelték a víz világnapját Maros megyében

anews Banner

Minden év március 22-én a Víz Világnapját ünnepeljük. Az idei ünnepség témája a Felszín alatti vizek: láthatóvá tesszük a láthatatlant, vagyis a felszín alatti talajvíz feltárását, védelmét és fenntartható felhasználását emeli ki a növekvő lakosság igényeinek kielégítése érdekében.

Călin Fokt, a Maros Vízgyűjtő Medence Igazgatóságának szóvivője a következőket nyilatkozta az idei rendezvényekről: „Az első eseményünk a marosvásárhelyi Poklos-patak takarítására összpontosított. A folytatásban a Maros, a Nyárád, a Görgény, a Nagy-Küküllő, valamint a Kis-Küküllő és mellékfolyóik zöldítése történik”

Hozzátette azt is, hogy azokon a helyeken, ahol hidrológiai munkálatokat végeznek – többek között a gátak megerősítését – az ügykezelőség munkatársai igyekeznek minél jobban kitakarítani az érintett területeket, folyókat. Ezek a tevékenységek március 17-én indultak és március 24-ig tartanak.

Megyeszerte több tevékenységre is sor került, elsősorban az iskolák részvételével. Erdőszentgyörgyön a polgármesteri hivatal együttműködésével egy workshopot is tartottak, amelyen a prefektúra és a megyei tanács munkatársai, védett területek szakemberei, valamint az Ecolect Maros Fejlesztési Társulás is részt vettek.

Március 23-án, szerdán a Maros Vízgyűjtő Medence Igazgatóságának központi helyszínénél festménykiállítást nyitnak meg, amelyet a Marosvásárhelyi Művészeti Líceum diákjainak munkáiból állítottak össze.

Forrás: maszol.ro

anews Banner

Leave A Comment

*

code