• Home
  • Több emberi életet menthetnek meg a balesetben elhunyt férfi szervei

Több emberi életet menthetnek meg a balesetben elhunyt férfi szervei

anews Banner

2022. március 18-án egy marosvásárhelyi, kolozsvári és bukaresti orvosokból álló csoport, egy 66 éves agyhalott beteg veséjét, máját, szaruhártyáját és csontját távolították el a Marosvásárhelyi Sürgősségi Klinikai Kórházában, szervbegyűjtés céljából.

A Marosvásárhelyi Sürgősségi Klinikai Kórház sajtóosztályának tájékoztatása alapján a férfi máját Bukarestbe, a Fundeni Klinikai Intézetbe, a veséit a Kolozsvári Urológiai és Vesetranszplantációs Klinikai Intézetbe, a szaruhártyát a Szemészeti Sürgősségi Klinikai Kórházba, a csontot pedig a Colentina Szövetbankba küldték.

A rendkívüli orvosokból álló csoport mellett, a  Marosvásárhely Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház csapata – Dr. Bianca Grigorescu – kdp, Andrei Burghelea asszisztens, Dorin Boca asszisztens és Dr. Oana Pitea a regionális koordinátor- mindent megtettek, amit csak lehetett, professzionalizmussal és kemény munkával, hogy az elhunyt férfi családjának gesztusa ne legyen hiábavaló, illetve más betegek is esélyt kapjanak egy jobb életre.

Az orvosi csapat mozgósítása maximális volt, ezáltal lehetővé téve azok megmentését, akik számára a transzplantáció az egyetlen esély az életre.

A pénteken végrehajtott szervgyűjtés 2022-ben a második volt, amit a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Klinikai Kórházban végeztek.

A Marosvásárhelyi Sürgősségi Klinikai Kórház sajtóosztálya

anews Banner

Leave A Comment

*

code