• Home
  • Több száz szemétgyűjtési akciót szerveznek országszerte

Több száz szemétgyűjtési akciót szerveznek országszerte

Több száz takarítási akció a Tiszta Romániát! kampány első tíz napjának mérlege! – jelentette be Tánczos Barna, környezetvédelmi miniszter.

A Környezetvédelmi Minisztérium alárendeltségébe tartozó intézmények az elsők között mozgósították dolgozóikat, és a helyi hatóságokkal és önkéntesekkel együttműködve takarítási akciókat szerveztek. A kampány folytatódik, két nap alatt több mint 400 szemétgyűjtési akció lesz az elhagyott hulladék összegyűjtésére. A prefektúrák szintjén megalakultak a munkacsoportok, amelyek a továbbiakban a megyei akciókat fogják koordinálni.

“Gratulálok azoknak az önkormányzatoknak, akik részt vesznek ebben a kampányban, továbbá remélem minél több polgármesteri hivatal fog csatlakozni. A Környezetvédelmi Alapon keresztül működtetett program által anyagilag támogatjuk az önkormányzatokat, így mindazok, akik részt vesznek 3000 és 30 000 lej közötti összeget kaphatnak a kampány megszervezése céljából lakosságarányosan. Kivétel nélkül minden közigazgatási-terület támogatható!” – közölte a környezetvédelmi miniszter.

Leave A Comment