• Home
  • XIX. Civil Szervezetek Vására Marosvásárhelyen

XIX. Civil Szervezetek Vására Marosvásárhelyen

2022. május 12. és 14. között kerül sor a XIX. “Együtt a közösségért” civil szervezetek vásárára.

A Civil szervezetek vására égisze alatt az alábbi rendezvényekre kerül sor:

– 2022. május 12-én civil kávéház keretében a civil szervezetek-, helyhatóságok-, közintézmények-, a sajtó képviselői, valamint az érdeklődő marosvásárhelyiek a következő témákról beszélgetnek: köz- és magán szektorok közötti együttműködés fontossága a közösség fejlődése érdekében, az európai pénzalapok hatékony felhasználása a fenntartható fejlődés területén, illetve a GDPR intézkedések.

2022. május 14-én a Rózsák terén 10.00 és 18.00 óra között a Civil szervezetek vására zajlik amelyen a civil szervezetek interaktív standoknál bemutatják tevékenységi körüket.
– 11.00 órakor a Civil cross-ra első sorban gyerekeket és fiatalokat várnak, akik négy életkor kategóriában versenyezhetnek: <8 év, 8-12 év, 12-15 év, >16 év.
– 12.00 órakor a Szolidaritás Menetre várják a marosvásárhelyieket, ezzel mutathatják ki támogatásukat a civil szervezetek és az önkéntesek munkája iránt.
– 13.00 órától a Virág óra körül kulturális tevékenységek és figyelemfelkeltő flash mob-okra kerül sor.

A Civil szervezetek vásárának szándéka, hogy évente megfelelő keretet teremtsen a különböző tevékenységi körökben működő civil szervezetek együttműködésének, bemutatva a közösségnek szolgáltatási ajánlatukat vagy más típusú tevékenységeket, alkalmat biztosítva az önkéntesek bevonására, valamint a személyi jövedelemadó 2%, valamint 3,5% -nak megszerzésére.

Az esemény kezdeményezői: Divers Egyesület, Transilvana Alpha Alapítvány, Maros Közösségi Alapítvány és a Mâini Unite Egyesület. Az esemény partnere Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala a közterület és energiaforrás biztosításával.

Leave A Comment