Poveşti digitale pentru copii, în limbile română şi maghiară, lansate de Biblioteca Judeţeană


Biblioteca Judeţeană Mureş a lansat o colecţie de poveşti digitale pentru copii, în limbile română şi maghiară, în cadrul proiectului “Un click pentru o poveste – Egy kattintásra az esti mese”, cu ocazia Săptămânii Bibliotecii “Philobiblon Mureşean”.

“Este un proiect al Bibliotecii Judeţene Mureş şi am mers pe ideea că, întrucât toată lumea este pe repede-nainte şi poate unii părinţi sunt prea obosiţi să mai citească micuţilor poveşti seara, înainte de culcare, ne-am gândit să le dăm o mână de ajutor, ca să îi poată familiariza cu poveşti, cu literatura. Şi atunci, intrând pe site-ul nostru, părintele poate să îi pună copilului poveşti, nu cu imagini care îi pot distrage atenţia, ci doar audio, ca să adoarmă cu aceste poveşti în fundal. Am postat poveşti pe care le avem cumpărate în variantă digitală, în limbile română şi maghiară. E foarte simplu, se intră pe site, se accesează povestea dorită şi părinţii îşi mai pot vedea de treabă. Am dorit să ducem povestea la ei, fiindcă nu putem ‘obliga’ pe nimeni să citească. Copilul o ascultă dacă laşi povestea să mergă pe fundal şi aşa îl familiarizezi cu poveştile. Vom completa colecţia tot timpul”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul Bibliotecii Judeţene Mureş, Monica Avram.

Pe site-ul Bibliotecii Judeţene Mureş au fost postate în primă fază 4 CD-uri cu poveşti în limba română şi 5 CD-uri în limba maghiară, iar printre poveştile copilăriei care pot fi accesate se regăsesc “Capra cu trei iezi”, “Dănilă Prepeleac”, “Povestea unui om leneş”, “Muzicanţii din Bremen”, “Scufiţa Roşie”, “Frumoasa adormită”, “Cufărul fermecat”, “Răţuşca cea urâtă”, “Prostia omenească”, “Punguţa cu doi bani”, “Soacra cu trei nurori”, plus povestioare scurte din folclorul şi literatura maghiară.

În cadrul evenimentelor prilejuite de Săptămâna Bibliotecii Judeţene Mureş, denumite “Philobiblon Mureşean”, în săptămâna 19-23 noiembrie, vor mai avea loc acţiuni precum “Biblioteca se destăinuie”, în care pot fi vizitate cele trei colecţii – cea de la Palatul Culturii, Biblioteca Teleki-Bolyai şi cea din Complexul Parc din Târgu Mureş. De asemenea, a fost amplasată o urnă a sugestiilor pentru consultarea cititorilor cu privire la serviciile oferite de Biblioteca Judeţeană Mureş. Săptămâna va fi şi “a darurilor”, prin oferirea cititorilor de cărţi din donaţiile bibliotecii, iar celor care au întârziat cu returnarea cărţilor împrumutate li se va oferi o scutire de penalităţi.

Pe parcursul evenimentului sunt organizate expoziţii, întâlniri cu cititorii, seri de muzică, vizionare de filme şi reportaje, ateliere de creaţie şi educative. AGERPRES

Sursa foto: Biblioteca Judeteana Mures / Facebook

Comentează cu Facebook