PPMT și CNMT reclamă furtul steagului secuiesc

Steag tinutul secuiescŞefii Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) şi cei ai Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) din Târgu Mureş au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că vor depune o plângere penală împotriva unor autori necunoscuţi, care au sustras de pe frontispiciul clădirii drapelul secuiesc, distrugând suportul şi peretele pe care era amplasat.

Şeful Centrului Democraţiei din Târgu Mureş aparţinând CNMT, Attila Kirsch, a declarat miercuri că dispariţia steagului a fost sesizată de un angajat al centrului, sâmbătă dimineaţă, însă fapta nu a fost sesizată atunci poliţiei întrucât conducerea celor două organizaţii a avut liber cu ocazia sărbătorii catolice de Rusalii.

Attila Kirsch a precizat că steagul respectiv era fixat de suport cu şuruburi, la o înălţime de peste trei metri pe clădirea proprietate particulară, care adăposteşte PPMT şi CNMT, şi bănuieşte că suportul a fost agăţat cu o frânghie şi tras jos.

Ulterior, un cetăţean care locuieşte în vecinătate a adus suportul cu o lance de steag rupă pe jumătate, arătând că l-a găsit aruncat în grădina sa.

Preşedintele CNMT Târgu Mureş, Istvan Jakab, a spus că acesta nu este primul incident, întrucât de pe sediul organizaţiei a mai dispărut un steag, iar în campania electorală din toamnă materialele electorale ale PPMT au fost vandalizate, fără ca Poliţia să găsească vinovaţii. ‘Nu aşa demult, în campania electorală la alegerile din toamnă, ne amintim că bannerele noastre, materialele electorale ne-au fost fie distruse, fie murdărite cu vopsea. Atunci am făcut şi plângere, dar Poliţia nu a putut să găsească făptaşul. Considerăm că Poliţia nu poate să lucreze la nivelul dorit de cetăţenii la nivelul aşteptat de ei. Este a doua oară când ni se fură steagul de pe sediu, a doua oară a făcut-o într-un mod chiar ordinar, au distrus nu numai steagul şi suportul, dar şi peretele. Nu ştim cine este, dar e treaba poliţiei să găsească (…) Întrucât se întâmplă astfel de lucruri în 2013, considerăm că activitatea poliţiei lasă de dorit. Cerem Poliţiei să se apuce de treabă. Vandalismul există peste tot în ţară, dar nu este normal ca de pe sediul unui partid să se fure un steag într-un aşa mod. Consider că este treaba Poliţiei. Azi depunem plângere la Poliţie contra făptaşului necunoscut, pentru furt şi distrugere’, a spus Jakab.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.