Premieră la Național, Şcoala nevestelor, de Moliere

teatrul national conferinta de presa scoala nevestelorSpectacolul ‘Şcoala nevestelor’ de Moliere, în regia lui Cristian Juncu, va fi jucată în premieră, sâmbătă, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, consultantul artistic al instituţiei, Alina Nelega.

‘Şcoala nevestelor nu prea se mai joacă. A fost propunerea regizorului şi a întrunit toate condiţiile pe care le dorim noi. E al doilea spectacol al lui Cristian Juncu la Teatrul Naţional Târgu Mureş, după ‘Năpasta’ de Caragiale. Vorbim de un text şi un autor antologic, care a influenţat teatrul francez şi european. Dar veţi vedea un spectacol foarte contemporan, datorită re-scrierii textului de către Cristian Juncu, un spectacol care totodată menţine ‘factorul Moliere’. Politica Teatrului Naţional Târgu Mureş este de a aduce actori noi, care sperăm să devină foarte cunoscuţi, a cultiva colaborările. Spectacolul lui Cristian Juncu dă valoare acestor actori’, a spus Alina Nelega.

În spectacolul ‘Şcoala nevestelor’ vor debuta şi o serie de tineri actori de la Universitatea de Arte din Târgu Mureş precum Alexandra Ţifrea şi Ioana Cheregi (ambele în rolul Agnes) şi Cristian Iorga, interpretul rolului Horaţiu, alături de care scenograful Cosmin Ardeleanu.

Actorii consacraţi ai Teatrului Naţional Târgu Mureş, Dan Rădulescu (rolul Crisald), Nicu Mihoc (Arnolf) şi Csaba Ciugulitu (Alain) au declarat că spectacolul a fost o provocare pentru ei şi că textul adaptat de regizorul Cristian Juncu ‘e mult mai palpabil’. Alături de aceştia, din distribuţie mai fac parte actorii Anca Loghin (Georgeta), Ion Vântu (Henric) şi Luchian Pantea (Oronte).

Din prezentarea conducerii Teatrului Naţional Târgu Mureş reiese că regizorul Cristian Juncu adaptează textul lui Moliere vremurilor noastre şi ‘oferă o comedie spumoasă, beneficiind şi de o scenografie inedită, semnată de colaboratorul său, Cosmin Ardeleanu’. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.