Presiune scăzută și apă colorată, la robinetele consumatorilor din Reghin

Mii de locuitori din Reghin au, luni dimineață, presiune scăzută și apă colorată la robinete, nepotabilă, în timp ce la Târgu Mureș două avarii au lăsat fără apă potabilă localnicii de pe străzile Arany Janos, Remetea – parțial, Fânațelor și Cetinei. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Aquaserv, Nicu Tomulețiu, sucursala Reghin a anunţat că, din cauza întreruperii alimentării cu energie electrică a Uzinei de apă Reghin, din data de 14.10.2019, ora 07:15, uzina a fost în imposibilitatea de a pompa apă potabilă în sistem, iar presiunea din rețeaua de distribuție a scăzut de la 4,5 la 2,5 bari.
”Schimbările de presiune în rețeaua de distribuție au ca rezultat antrenarea depunerile de pe conducte şi cauzează apariţia fenomenului de apă colorată la robinetele consumatorilor. Această apă se poate folosi în scopuri menajere. Acest neajuns este eliminat prin spălarea de către echipele Aquaserv a conductelor de distribuție apă potabilă”, afirmă reprezentanții companiei. 

Potrivit lui Tomulețiu, în Târgu Mureș se lucrează la remedierea a două avarii, care au lăsat fără apă potabilă locuitorii de pe strada Arany Janos, respectiv Remetea nr. 208-304, 125-261, Fânațelor și Cetinei. În cel din urmă caz, unde avaria s-a produs duminică, revenirea apei potabile este estimată luni în jurul orei 15. 

Comentează cu Facebook