Prima hartă pentru nevăzători din Târgu Mureș!

Rotary Téka Club şi Muzeul Judeţean inaugurează prima hartă tridimensională pentru nevăzători – şi nu numai – în curtea Cetăţii Medievale la intrarea în clădirea muzeului. Macheta turnată în bronz, dotată cu inscripţionare Braille este opera sculptorului Berze Imre din Odorheiul Secuiesc, şi serveşte în special la orientarea mai bună a turistilor şi vizitatorilor nevăzători. Proiectul comun şi-a luat startul în anul 2016, când Rotary Téka Club a oferit încasările balului său caritabil pentru realizarea soclului acestei machete. Harta propriu zisă a fost comandată de către Muzeul Judeţean şi finanţată de către Consiliul Judeţean.
Harta a fost realizată în întregime în primăvara anului 2017, dar obţinerea autorizaţiei de construcţie din partea autorităţilor locale a tărăgănat momentul inaugurării.
Astfel inaugurarea se va face pe 16. octombrie 2018 ora 17:00, unde sunt invitaţi reprezentanţii presei, locuitorii municipiului Tg. Mureş, dar mai ales membrii Asociaţiei Nevăzătorilor din jud. Mureş. Instalaţia va fi predată de către D-nii. Soós Zoltán, directorul Muzeului Judeţean, respectiv Dr. Nagy Attila, preşedintele Rotary Téka Club din anul Rotarian 2016-2017.

Comentează cu Facebook