Prima pistă off road pentru biciclete din Mureș va fi inaugurată sâmbătă la Livezeni!

 

„Circuitul Comorii” este denumirea traseului cicloturistic realizat de edilii din Livezeni, Serviciul de Salvamont și Fundația Comunitară Mureș. Proiectul dorește să combine activitatea în aer liber, mersul pe bicicletă și un mod de viață sănătos promovând, în același timp atracțiile turistice din zonă.
Circuitul pornește din centrul comunei și are trei rute, una de 22 km către Dealurile Comorii, o altă porțiune de 14 km către Miercurea Nirajului și un alt drum de legătură spre Platoul Cornești, de 4,5 km. Obiectivul organizatorilor este ca traseul să ajungă și la Sovata în viitorul apropiat.
Traseul este complet dotat cu table și indicatoare, spune primarul comunei Livezeni, Banyai Istvan:

Foarte mulți mureșeni au început să se recreeze prin mersul pe bicicletă și merg prin zone montane și off road cu bicicleta și atunci ne-a venit și nouă ideea de a face un circuit, de fapt, să clarificăm un circuit cu ajutorul tablelor și indicatoarelor care să permită familiilor și iubitorilor de sport cu bicicleta să poată să facă o tură civilizată, să poată să facă o tură către Platou… Și atunci, omul merge cu bicicleta după indicatoare și nu se rătăcește.”

Inaugurarea pistei va avea loc sâmbătă, în data de 19 mai, când sunt așteptați toți iubitorii de ciclism și natură.
Între orele 10,00-14,00 se va desfășura circuitul offroad din Livezeni, după care va fi un picnic pentru bicicliști pe Dealurile Comorii. Aici se va desfășura un concurs de perspicacitate iar organizatorii vor oferi un gulaș pentru cei prezenți.

radiomures.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.