Primăria bate palma cu afaceriștii

sorin meghesan akos mora intalnire oameni de afaceriJoi, 14 martie, de la ora 17.00, s-a desfășurat la Casa de Cultură din Tîrnăveni prima întâlnire dintre administraţia locală şi oamenii de afaceri târnăveneni. Primarul Sorin Megheşan a anunţat că intenţionează crearea unui Consiliu Consultativ al Oamenilor de Afaceri din Tîrnăveni cu care Primăria să ţină permanent legătura. Acest Consiliu ar urma să comunice administraţiei locale opiniile şi problemele cu care se confruntă oamenii de afaceri pe plan local, iar împreună să se încerce găsirea unor soluţii.

,,Consiliul privat”, format din cei mai reprezentativi oameni de afaceri, vor fi consultați periodic în legătură cu proiectele de dezvoltare ale orașului.

La eveniment a participat senatorul Akos Mora, Török Csaba de la Oficiul Teritorial pentru IMM-uri și șefa biroului ADR Centru Ramona Militaru, care au ținut prezentări despre proiectele care vor putea primi finanțare de la Uniunea Europeană sau de la Guvernul României.

Pentru a-i informa pe oamenii de afaceri în legătură cu oportunitățile locale, Primăria Tîrnăveni și-a prezentat proiectele pentru perioada 2014-2020. Dintre acestea cele mai importante sunt reabilitările școlilor Traian, Brâncuși, Avram Iancu, Colegiul Tehnic și Școala Generală Nr.3. Pentru anii următori mai sunt în plan construirea unui nou pod peste râul Târnava Mică, crearea unui Centru pentru persoane în vârstă, crearea unei zone turistice la Baia de nămol Alunei (Râioasa), reciclarea deșeurilor din construcții, modernizarea centrului, modernizarea iluminatului public, modernizarea străzilor și protejarea împotriva inundațiilor.

Parcul industrial

Subiectul creării unui parc industrial a stârnit câteva discuții din partea oamenilor de afaceri prezenți, cu privire la amplasamentul acestuia. Primăria va avea în vedere și negocieri cu noul proprietar al platformei Bicapa pentru obținerea unui teren din platformă, în contul datoriilor pe care societatea le-a acumulat de-a lungul timpului la administrația locală.

,,Vreau să vă solicit ca de fiecare dată când aveți sugestii sau probleme de rezolvat cu administrația locală să apelați la noi. Oamenii noștri vă vor sta la dispoziție cu informații și consultanță de specialitate. Mai mult, dacă intenționați să realizați orice investiții și aveți nevoie de Primărie pentru realizarea de utilități în zonă puteți apela la noi, iar în măsura posibilităților o să încercăm să vă sprijinim”, le-a adresat invitația primarul municipiului Tîrnăveni, Sorin Megheșan.

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.