Primarul din Sighişoara a revenit asupra demisiei dată pe fondul protestelor, pentru a nu destabiliza municipiul

Primarul social-democrat al municipiului Sighişoara, Ovidiu Mălăncrăvean, a anunţat marţi că a revenit asupra demisiei din funcţie pe care a înaintat-o la sfârşitul săptămânii trecute având la bază ‘principiile personale raportate la contextul politic’, întrucât aceasta ar fi avut un impact major asupra cetăţenilor.

‘Vineri, 3 februarie 2017, am transmis Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş o adresă prin care informam asupra deciziei de a demisiona din funcţia de primar, act unilateral ce a avut la bază principiile personale raportate la contextul politic în care, din păcate, se află ţara noastră. Văzând impactul pe care această decizie, luată de OMUL Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, îl are asupra Sighişoarei şi a concetăţenilor, a urmat o perioadă de profundă analiză a situaţiei, iar astăzi, 7 februarie 2017, am revenit asupra acestei decizii’, a anunţat Ovidiu Mălăncrăvean, într-un comunicat de presă.

Edilul a spus că decizia de revenire asupra demisiei a luat-o raportându-se atât la cei 3.573 de alegători care i-au acordat votul de încredere în vara anului 2016, cât şi la mesajele de susţinere primite în ultimele zile de la sighişoreni. “Chiar dacă actul meu este în acord cu principiile mele de viaţă, Sighişoara nu merită să fie destabilizată, iar calea pe care am pornit, cea de reconstrucţie, trebuie urmată’, a afirmat Mălăncrăvean.

Primarul a mai arătat că a încercat să fie un om al corectitudinii, atât în familie, cât şi ca dascăl sau ca primar, dar că sighişorenii i-au dovedit în aceste zile că reconstrucţia Sighişoarei poate fi făcută împreună cu aceştia. Acesta a subliniat că are încredere în concetăţenii săi şi crede că fiecare dintre părţi trebuie să fie corectă, unită şi constructivă.

AGERPRES

Comentează cu Facebook

3 comentarii la „Primarul din Sighişoara a revenit asupra demisiei dată pe fondul protestelor, pentru a nu destabiliza municipiul

 • 7 februarie 2017 la 23:07
  Permalink

  Dincolo de multele, să le spun elegant, neconcordanţe cu realitatea, din textul “Comunicatului de presă”, ca om care am fost în fiecare seară acolo, nu înţeleg cum i-au dovedit sighişorenii în aceste zile că “reconstrucţia Sighişoarei poate fi făcută împreună cu aceştia”?. În rest, ca şi în cazul PSD-ului, aşteptăm îndeplinirea promisiunilor electorale,

 • 8 februarie 2017 la 13:46
  Permalink

  Atentie!Primarul nu mai poate reveni la demisie!Prefectul trebuie sa stie asta cu specialistii pe care ii are.La fel specialista de secretsra Bizo.Vrea s-o cocolosasca ca cu Danasan si fostul prefect.

 • 8 februarie 2017 la 19:40
  Permalink

  La prima ședință de consiliu local secretara trebuie obligatoriu sa pună în spre constatare demisia.Demisia primarului nu poate fi retractabila.Dacă secretara refuza consiliul local trebuie sa-i dea Nesatisfăcător la evaluare ca la secretarul de la tg.mures.Nu este jucărie.Organele trebuie sa se implice pentru ca un primar nu se poate juca cu mandatul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.