Primarul din Târnăveni s-a întâlnit cu premierul landului Hessen din Germania

Primarul Sorin Megheşan se află zilele acestea în Germania, unde a fost invitat pentru a asista la decernarea „Ordinului de merit în bandă” a landului Hessen d-nului Friedhelm Rub, preşedintele Asociaţiei Rumanian Hilfe. Cu acest prilej primarul din Târnăveni a avut o întâlnire cu Volker Bouffier, premier al landului Hessen, unde se află și capitala financiară a Germaniei, Frankfurt.
Domnul Bouffier este unul dintre cei mai importanți oameni politici din Europa, fiind și vicepreşedintele CDU (Uniunea Creştin-Democrată) și un apropiat al cancelarului Angela Merkel.
S-a discutat despre sprijinirea companiilor multinaționale germane pentru dezvoltarea acestora în România, inclusiv în zona Târnăveniului.
„Un punct important al întâlnirii a fost dezvoltarea economică prin susținerea comunităților locale și am insistat pe importanța învățământului în limba germană pentru elevii români. Am stabilit o întâlnire imediat după alegerile care vor avea loc în Germania, în luna septembrie, moment deosebit de important pentru viitorul Europei. A fost un prilej de a le ura succes cancelarului Merkel și premierului Bouffier, în demersul lor politic de a asigura stabilitatea Europei” a afirmat primarul Sorin Megheşan.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.