fbpx

Primarul Soós Zoltán clarifică situația taxelor de salubrizare

Referitor la taxa percepută pentru serviciul public de salubrizare, primarul municipiului Târgu Mureș face următoarele precizări:

„În conformitate cu prevederile Legii salubrizării nr. 101/2006, pentru asigurarea finanțării serviciului de salubrizare, utilizatorii serviciului casnici și noncasnici achită contravaloarea serviciului de salubrizare prin: tarife, în cazul prestațiilor de care beneficiază individual, pe bază de contract de prestare a serviciului de salubrizare sau taxe speciale, în cazul prestațiilor de care beneficiază individual, fără contract. Astfel, consumatorii casnici și noncasnici care până în luna iunie 2020 achitau tariful de colectare deșeuri direct operatorului, lunar, începând cu 01 ianuarie 2021, o dată cu instituirea taxei speciale, nu mai plătesc operatorului, ci direct la Primarie acest serviciu, semestrial.
NU au de achitat o taxă suplimentară! Vechea conducere executivă și Consiliul Local au hotărât schimbarea modului de încasare a acestui serviciu prin renunțarea la tariful perceput pe bază de contract și perceperea taxei.
Prin urmare, vă rog ca prin intermediul președinților asociațiilor de proprietari, cât și prin Direcția Impozite și Taxe să vă informați corect asupra modului de percepere a taxei. Plata acestei taxe se va face corespunzător numărului de persoane care locuiesc în imobilul pentru care se achită taxa. La fel se percepea și tariful în anii anteriori. Menționez faptul că printr-o gestionare defectuoasă a acestui serviciu și atribuirea contractului nou de salubrizare, din luna iunie și până în decembrie 2020 costul acestui serviciu nu s-a achitat de către consumatorii casnici și noncasnici, acesta fiind suportat din bugetul local, contrar prevederilor legale. Responsabil pentru această situație este Claudiu Maior, care printr-o semnătură pe un document înaintat asociațiilor de proprietari a renunțat la tarif. Cade în sarcina organelor abilitate să cerceteze împrejurările în care s-a renunțat la tariful reglementat prin HCL și la neinstituirea taxei în timp util conform prevederilor legale.”

Comentează cu Facebook