fbpx

Prof. Dr. Tiberiu Băţagă, primul medic român care primește o nominalizare din partea Consiliului EFORT

Prof. Dr. Tiberiu Băţagă, şeful Clinicii de Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş și președintele Societății Române de Ortopedie și Traumatologie, a primit o nominalizare din partea Consiliului EFORT pentru titlul de Membru Permanent. Contracandidatul său este actualul președinte al comitetului educațional, Prof. Dr. Stefan Nehrer din Austria.

Alegerea noului Membru Permanent se va hotărî în cadrul Adunării Generale EFORT care va avea loc în data de 29 iunie 2021. Inițial această Adunare trebuia să se țină la Viena, însă din cauza contextului epidemiologic, s-a hotărât ca aceasta să se desfășoare în mediul online. Este pentru prima dată când un medic român este nominalizat pentru o astfel de funcție în cadrul Adunării Generale EFORT.

Nominalizarea profesorului târgumureșean survine în urma reușitelor pe plan profesional prin implementarea mai multor proceduri ortopedice noi în România, precum și pentru aportul său în creșterea valorii ortopediei românești în general. Prof. Dr. Tiberiu Băţagă s-a remarcat prin organizarea unuia dintre cele mai complexe cursuri cu largă participare internațională la Târgu Mureș. Aceste cursuri se desfășoară de 6 ani sub egida ESSKA-SRATS cu participarea celor mai importante nume ale ortopediei europene.

Cristina Ciulei

Comentează cu Facebook