Prof. Selyem s-a întors la catedră deşi luase examenul pe postul de director

Selyem Zoltán, fostul director adjunct care i-a condus de unul singur pe cei peste 1200 de elevi ai Liceului Electromureş din septembrie anul trecut,spera să fie numit pe post, mai ales că luase cu succes examenul, obţinând 126.650 puncte. Săptămâna trecută însă potrivit notei de la Inspectorat , a aflat că de luni, 9 ianuarie se va întoarce la catedră, altcineva fiind numit pe postul de director.

La examenul-concurs pentru postul de director au candidat trei persoane. Primul candidat a picat deja la proba scrisă. Au rămas în concurs fostul director adjunct, Selyem şi Ionuţ Matei Cozma. Acesta din urmă-potrivit spuselor lui Selyem, a fost acuzat de plagiat la proba orală. A luat nota 1 şi acumulând doar 117.900 puncte, a fost considerat respins. După contestaţie  însă punctajul candidatului Cozma a ajuns la 128.000 de puncte fiind declarat câştigător al postului de director la Liceul Electromureş din Tîrgu Mureş.

“Da, povestea e lungă, mă duc în instanţă, am depus memoriu la minister. Contracandidatul, ginerele domnului Matei, a rezolvat contestaţia, după ce a primit nota 1 de la responsabilul comisiei de examen la ultima probă. A primit 1 pentru plagiat. Planul prezentat de el pentru un liceu tehnologic conţinea ferma şi creşterea de bovine, ce a fost preluat din lucrarea soţiei care a candidat pentru liceul agricol”, a declarat Selyem. Ştiindu-se cu punctajul maxim obţinut pentru postul de director, Selyem nu s-a mai prezentat la examenul oral pentru postul de director adjunct. După ce patru ani la rând a ocupat postul de  director adjunct, după numirea venită de la ISJ Mureş, Selyem s-a întors la catedră. “Îmi place să  predau, nu asta e problema, dar nu e corect”, susţine acesta.

Pe postul de director adjunct a fost numită soţia acestuia, Selyem Katalin.

EM

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. iNORASUL NOSTRU ADEVENIT DEJA UN OBICEI CA ORI CE DRETURI PENTRU MAGHIARI TREBUIE REPRIMAT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.