Proiect de calificare a tinerilor cu asigurarea unui loc de muncă, la Universitatea Cultural-Ştiinţifică din Târgu Mureş

operator-masini-automate-si-semiautomate

Conducerea Universităţii Cultural-Ştiinţifice din Târgu Mureş a anunţat, joi, că în baza unui proiect comun derulat împreună cu un agent economic din municipiu, că va organiza cursuri de calificare pentru operatori de maşini-unelte cu comandă numerică computerizată (CNC), iar absolvenţii vor beneficia la final de încadrare în muncă.

“Universitatea Cultural-Ştiinţifică este o instituţie cu istorie de peste 50 de ani, dar se adaptează la cerinţele pieţei forţei de muncă. Există o nevoie mare de operatori pe maşini-unelte cu comandă numerică, care este o meserie relativ nouă, dar de o perspectivă deosebit de mare. Universitatea noastră pregăteşte forţă de muncă pentru industrie. Politica educaţiei noastre constă în acomodarea la cerinţele cursanţilor cu elasticitate foarte mare în ceea ce priveşte instruirea cât şi orarul. Aceste cursuri practic pregătesc tineri sau mai puţin tineri prin calificare sau recalificare pentru locuri de muncă deja oferite şi dacă există un interes reciproc, putem asigura loc de muncă stabil cu salarii competitive. În aceste condiţii cursul este gratuit, este acreditat de către Ministerul Muncii şi Educaţiei şi este recunoscut în ţările Uniunii Europene”, a arătat directorul Universităţii Cultural Ştiinţifice, Sándor Csegzi, într-un comunicat de presă.

Potrivit conducerii Universităţii Cultural-Ştiinţifice, cursul costă 6.500 de lei, însă cursanţii nu vor plăti nimic, şi, în plus, la terminarea acestuia, absolvenţii vor primi locuri de muncă în cadrul companiei IMATEX.

“Angajatul ideal are liceu absolvit (diploma de bacalaureat nu este necesară), are cunoştinţe de operare pe calculator PC, are un simţ tehnic şi o fascinaţie pentru maşini şi doreşte un loc de muncă stabil, cu venituri competitive. Condiţiile de muncă sunt conforme cu standardele Uniunii Europene, iar în perioada de formare oferim salariul minim pe economie, însă după formare, în funcţie de realizări, etapizat se poate ajunge şi la 3.000 de lei. Există condiţii de avansare profesională: anual are loc o evaluare din partea şefilor direcţi şi pe baza acestor evaluări angajaţii pot avansa pe scară de salarizare şi pot opta şi pentru funcţia de maistru”, a precizat directoarea companiei IMATEX Târgu Mureş, Cetănaş Nataşa, potrivit comunicatului.

Universitatea Cultural-Ştiinţifică din Târgu Mureş este o instituţie publică de educaţie şi cultură, fondată în anul 1963, are personalitate juridică şi funcţionează în subordinea Consiliului Local Târgu Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.