fbpx

Proiect prin care „Azi sunt Profu′ tău de Sport!” se va realiza în alte 9 țări din Europa

„WoW EUROPE” este un proiect co-finantat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events. Acest proiect își propune să promoveze educația fizică și sportul cu ajutorul unor mari sportivi – campioni naționali, europeni, mondiali și olimpici, în special pentru copiii din școlile primare și secundare. Prin exemplul personal, marii campioni îi vor face pe copii să conștientizeze importanței sportului în viața lor de zi cu zi, dar îi vor și atragere către sportul de performanță, prin încurajarea participării la activități sportive și de educație fizică.

România, prin inițiativa Asociației JUNIOR SPORT, coordonează acest proiect de anvergură, realizat la nivel european, proiect la care participă 10 organizații din 10 țări – Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Macedonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia și România. Activitățile din cadrul proiectului vor avea loc simultan în toate cele 10 țări europene.

WoW EUROPE” este singurul proiect inițiat și aplicat de o organizație din România, aprobat de Comisia europeană pentru perioada de implementare 2020-2021 și suntem foarte mândri de faptul că acțiunea desfășurată de noi, timp de șase ani – „Azi sunt Profu′ tău de Sport!” se va realiza, în cadrul acestui proiect, nu numai în România, ci și în alte 9 țări din Europa, de către organizațiile internaționale participante”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației JUNIOR SPORT – inițiatorul /aplicantul Proiectului „WoW EUROPE”.

Asociația Junior SPORT derulează, de 10 ani, cel mai complex proiect din România, de educație și cultură sportivă pentru copii – proiectul național Născut pentru Sport (numit, până în 2019 Junior Sport), proiect manifestat atât prin editarea Revistei Născut pentru Sport (ediția națională, dar și ediții județene), cât și prin inițierea a numeroase campanii și proiecte, menite să atragă copiii spre sport, dar și să promoveze excelența sportivă juvenilă.

Proiectul „WoW EUROPE” a fost conceput și accesat de către Asociația #AMAEVENTS, organizație cu care Asociația Junior SPORT colaborează, de peste 6 ani, pentru dezvoltarea și implementarea de proiecte.

Prezentarea proiectului WoW Europe a avut loc azi, 25 februarie, începând cu ora 10.00, în Sala Multifuncțională de la Consiliul Judeţean Timiş.(transmis live pe pagina Consiliul Județean Timiș:https://www.facebook.com/cjtimis/videos/1852838784891435/).

Comentează cu Facebook