Proiectul de hotărâre pentru reţeaua şcolară 2017-2018 nu a trecut!

La şedinţa de consiliu local de azi, 6 aprilie 2017 dintre cele 37 de puncte de pe ordinea de zi, cel de pe locul 27 a fost discutat în regim de urgenţă. Punctul 27 se referă la “Proiect de hotărâre privind aprobarea reorganizării reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Tîrgu Mureş, pentru anul şcolar 2017-2018.”

După luările de cuvânt înainte de discutarea ordinei de  zi, dar şi înainte de trecerea la vot, cei care au luat cuvântul au trecut în revistă obiecţiile legate de  subiectul  spinos al liceului Romano-Catolic. Consilierii Csiki Zsolt ( care a anunţat că grupul UDMR Tîrgu Mureş nu va vota proiectul în forma actuală), Radu Bălaş, Mark Christian Hermann şi Dumitru Matei şi-au exprimat pe rând opinia lor în legătură cu acest proiect de hotărâre privind reţeaua şcolară din care au fost omise nu doar Liceul Teologic Romano-catolic, Colegiul Reformat dar şi alte şase grădiniţe. De la intervenţiile mai paşnice până la apelul lui Radu Bălaş la moderaţia vitezei cu care cei din UDMR fac înţelegeri pe viitor şi concluzia fostului inspector şcolar general Dumitru Matei, în concluzie proiectul de hotărâre privind reţeaua şcolară a fost trecut la vot. Din cei prezenţi 13 au votat împotrivă, 4 consilieri s-au abţinut, astfel că proiectul de hotărâre nu a trecut!

În aplauzele părinţilor care au copii la aceste şcoli, şedinţa a fost întreruptă pentru cinci minute de pauză. Concluzia şedinţei de azi: părinţii nu au obosit, rezistă până la victorie!

EM

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. nu se scoate retea noua
    liceul ramane sa stabileasca instanta daca exista sau nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.