Propuneri concrete pentru autostrada Târgu Mureş – Iaşi

Oficialii CNAIR s-au întâlnit ieri (miercuri, 6 iunie) cu reprezentanţii asociaţiilor care au organizat marşul de protest din data de 19 mai. În urma discuţiilor, Narcis Neaga, directorul general al companiei de autostrăzi, a promis că urmează să se refacă documentaţia necesară construirii autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş.

În comunicatul CNAIR se arată că s-a emis un termen clar pentru reactualizarea licitaţiilor pentru studiile de fezabilitate ale tronsoanelor autostrăzii. Astfel, aceste licitaţii vor avea loc în trimestrul 4 al anului 2018, pentru toate tronsoanele A8, respectiv Ungheni – Iaşi – Tg. Neamţ, Tg. Neamţ – Ditrău şi Ditrău -Tg. Mureş. De asemenea a fost confirmat faptul că există alocări bugetare pentru realizarea acestor studii de fezabilitate.

S-a avansat și un posibil termen pentru declararea câştigătorilor la licitaţiile pentru studiile de fezabilitate şi proiectare pentru toate cele patru tronsoane ale autostrăzii A7 – Suceava -Ploieşti, în luna iulie 2018, şi a firmei de construcţie câştigătoare pentru construirea în regim de autostradă a centurii oraşului Bacău – final de iunie 2018.

Începând de vineri, 8 iunie 2018, consilier pe probleme tehnice al Directorului General CNAIR va fi profesorul Nicolae Boţu, de la Facultatea de Construcţii, Universitatea Tehnică Gh. Asachi Iaşi, care se va ocupa şi de A7 şi A8. 4.

S-au stabilit, în premieră, o comunicare directă între asociaţiile civice ”Impreună pentru A8”, ”Moldova vrea autostradă” şi ”Pro Infrastructură” şi conducerea CNAIR, şi posibilele întâlniri viitoare, pe subiecte privind A7 şi A8.

Virgil Natea / Adevărul

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.